DSC 0043

У среду 24. марта 2021. године, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније у пратњи протојереја Братислава Вукићевића, архијерејског намесника алексиначког посетио је парохију мозговску архијерејског намесништва алексиначког.

Преосвећени Владика најпре је обишао храм Светог архангела Гаврила у Бовну. Његово Преосвештенство дочекао је јереј Ђорђе Шојић са члановима црквеног одбора и мештанима овог краја. Након храма Светог архангела Гаврила Преосвећени Владика обишао је грађевинске радове у храму Свете Преподобномученице Параскеве у Мозгову (Река). Отац Ђорђе и чланови црквеног одбора показали су Преосвећеном Владики шта се све од радова на обнови овог храма урадило и изнели су планове за будуће грађевинске подухвате.

На крају ове посете Његово Преосвештенство обишао је храм Свете Преподобномученице Параскеве у Мозгову (Слатина), седишту ове парохије. Чланови црквеног одбора заједно са својим парохом оцем Ђорђем и председником господином Бобаном Петровићем изразили су радост и велику захвалност што их је данас посетио Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније.

Од устоличења у трон Епископа Епархије нишке, Преосвећеном Владики ово је прва посета овој парохији.

После посете мозговске парохије, Преосвећени Владика обишао је храм Светог Великомученика Прокопија у Алексиначким Рудницима који је у изградњи.

{oziogallery 2424}