DSC 0023

       У среду, 6. октобра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у нишком храму Св. Цара Константина и Царице Јелене.

       Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Небојша Оровић, парох први при храму Св. Цара Константина и Царице Јелене, протојереј Дејан Арсић, парох седми, протонамесник Мирослав Бошњак, парох четврти, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Предраг Пиперски.

      Поводом славе параклиса при овом храму, посвећеног Зачећу Св. Јована, Преосвећени Владика је освештао славске дарове и пререзао славски колач, након чега се пригодном беседом обратио сабраним вернима.

    На крају Свете Евхаристије, Његово Преосвештенство уручио је Граду Нишу орден Св. Романа Ђунишког првог степена, који је у име Града примила градоначелница Драгана Сотировски. Такође, подељене су и грамате у знак благодарности привредницима који су својом великодушношћу, трудом и старањем исказали љубав према Светој Цркви.

    Епископ је потом, у присуству свештенства и верног народа, осветио нову палионицу свећа и црквену продавницу при овом светом храму, која ће од овог дана бити на услузи свима онима који у ову светињу буду долазили.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ



{oziogallery 2557}