DSC 0083
       У недељу сиропусну, на дан када прослављамо Светог мученика Теодора Тирона, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном овом Божијем угодинику у селу Азбрезница, у Архијерејском намесништву топличком. Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереји-ставрофори Мирољуб Стојановић, Новица Митровић, протојереј-ставрофор Слободан Петровић архијерејски намесник топлички, јереј Дејан Крстић сабрат храма Васкрсења Христовог и професор Богословије у Нишу, јереј Синиша Пиљановић парох азбреснички, ђакони Ђорђе Филиповић, Никола Ераковић и Предраг Пиперски. На Светој Литургији појао је хор „Југ Богдан“ из Прокупља и ученици Богословије Светих Кирила и Методија у Нишу.
       По прочитаном Јеванђелском зачалу, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније поучио је сабрани народ пастирском беседом. По заамвоној молитви, Преосвећени владика Арсеније осветио је славско кољиво и принео колач у част Светог мученика Теодора Тирона. Овогодишњи домаћин славе је Општина Мерошина.
       По завршетку Свете Литургије, приређен је културно-уметнички програм на платоу испред школе у Азбресници, након чега је у просторијама школе припремљена трпеза, припремљена са великом љубављу од овогодишњег домаћина славе- Општине Мерошина.
       Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније обишао је храмове Азбресничке парохије: храм Светих Апостола Петра и Павла и храмове Свете Петке и Светог Романа Ђунишког у Сечаници.

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније


{oziogallery 2159}