Свети Прокопије ће се традиционално прославити у Прокупљу и ове 2023. године, низом духовних, културних и спортских манифестација које почињу 15. јула у преподневним часовима, и трајаће све до Прокоповдана, 21. јула, до касно увече.

Комплетан програм догађаја поводом прославе храмовне и Градске славе можете прочитати на фотографијама у прилогу.

Духовна дешавања у којима учествује и црква Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу почињу  "Духовним разговорима" и предавањем које ће се одржати са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија у уторак, 18. јула, у галерији "Божа Илић", са почетком у 19ч. Предавач ће бити викар Његове Светости Патријарха српског  Г. Порфирија, Епископ топлички г. Петар на тему: "Радост живота у Цркви".

Велика духовна радост нас очекује у четвртак, 20. јула, од 17.30ч. У порти цркве Светог Прокопија, дочекаћемо духовног оца наше Епархије - Његово Преосвештенство Епископа нишког г. Арсенија, који ће од 18ч служити свечано празнично вечерње са петохлебницом у цркви Светог Прокопија, у навечерје свог небеског заштитника и заступника.

После вечерњег богослужења из порте прокупачког храма креће црквено-свенародна литија у славу и част Светог Прокопија улицама Града Прокупља.

Након литије, са почетком у 20ч, у Дому културе у Прокупљу одржаће се Прокоповданска академија и уручивање плакете и похвалница "Свети Прокопије" овогодишњим добитницима.

На дан прослављања Светог Великомученика Прокопија, у петак, 21. јула 2023. године, дочек Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија је од 7 и 30ч у порти цркве Светог Прокопија, а од 8ч служиће се Света Архијерејска Литургија.