IMG fe126d6bc52e62e263910a6fc46290c3 V

На празник Светог Великомученика Пантелејмона, дана 09.08.2019. године, прослављена је храмовна слава новоизграђеног храма у селу Газдару.

Након Свете Литургије, коју су служили пароси бањски и медвеђски, презвитери Драган и Бобан, по Благослову нашег Епископа освећен је часни крст, који је постављен на куполу храма. Принети су и славски дарови домаћинске вишедетне породице Стојковић, који су примили и Свету Тајну крштења.

Присутне верне, којих је било из разних крајева наше земље, поздравио је месни парох Бобан, који је говорио о животу и страдању раних мученика наше Цркве, истакавши личности Пантелејмона, Ермолаја и Параскеве, чији спомен прослављамо ових дана и позвао верне, посебно мештане Газдара, да се труде да испуне нови храм чинећи живу Цркву својим присуством на Богослужењу. Упућен је такође апел вернима да буду сложни и да нови храм свако доживљава као свој, без обзира ком селу припада, јер тим сложним духом и заједништвом једино можемо показати право лице непријатељима. Похваљени су сви дародавци,приложници, ктитори и добротвори за изградњу храма, који је за кратко време заблистао пуним сјајем, а упозната је јавност са још планираним радовима који предстоје да би се храм комплетно изградио.

Уследио је славски ручак домаћина, приликом којег се присутнима обратио председник општине Медвеђа др Небојша Арсић, изражавајући велику радост због градње храма, који је дошао до финалне фазе радова и обећао да ће локална самоуправа из Медвеђе до краја помагати нови храм у Газдару као што је и до сада. Своју благодарност је изразио и председник црквеног и грађевинског одбора Небојша Ковинић. Запевале су се и косовске песме и заиграло народно коло у порти храма.

Слава Господу дивноме у прослављеним Светим мученицима својим.
{oziogallery 2022}