hor isonИнклузивни хор „Исон“ из Новог Сада одржао је у Суботу 20. октобра у 18 сати у Нишком културном центру свој јубиларни 600-ти концерт у организацији Црквено певачке дружине „Бранко“ (дечијег хора и хора одраслих) и специјалне школе „14. Октобар“. Оснивач и музички руководилац овог хора, јединственог у Европи јесте Миодраг Миша Близанац, син свештеника и професор у школи „Милан Петровић“ за децу са посебним потребама у Новом Саду. Од 2004 год. када је хор основан, кроз све своје наступе он проноси исту поруку - живот је Божији дар и као такав он увек има сврху и смисао.

Од оснивања до данас, хор је учествовао на бројним хуманитарним акцијама и манифестацијама широм Европе. Чланови хора „Исон“ су деца са различитим облицима инвалидитета и различитог узраста. Концерт су започели молитвом а певали су искрено из срца, дубоко емотивно. На репертуару је било дивно Господи Помилуј (тзв. Руска монашка химна), песма Мајци Божијој и друге композиције а нарочити утисак на публику су оставили рецитатори врло емотивним извођењем песама Добрице Ерића и Десанке Максимовић.

Наши драги гости су се после концерта поклонили ризи Свете Петке у црки Светог Оца Николаја где су их примили о. Бранислав Цинцаревић и о. Ненад Микић као и чланови Црквеног хора „Бранко“. Сусрет наших хорова подстакао је код свих присутних најлепша осећања и дуго ће остати упамћен у нашим срцима.