С благословом Њеоговог Преосвештенства Епископа нишког господина Јована ДЕЧИЈИ ХОР "БРАНКО" ПРИРЕДИО КОНЦЕРТ У САНУ 

koncertsanuСрпска академија наука и уметности - Галерија САНУ и Радио Архиепископије београдско-карловачке Слово љубве преставили су у петак, 21. фебруара 20014. године, први концерт у низу из циклуса Реч љубави.

Дечији хор "Бранко" се представио целовечерњим концертом београдској публици у галерији САНУ. Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј присуствовао је овом догађају и благословио све присутне, а посебно се топло обратио младим певачима из Ниша са којима се дуго задржао у разговору после концерта.

Овај хор је основан 1995. године као подмладак црквене певачке дружине Бранко, са благословом тадашњег Епископа нишког Г.Иринеја. Хор редовно учествује на богослужењима у Саборном храму у Нишу и у културном животу града. Хор је наступао на многим фестивалима попут: Хорови међу фрескама у Београду, Међународне хорске свечаности у Нишу и фестивал Музички едикт, такође у Нишу. Гостовали су и у иностранству, неколико пута у Грчкој, затим у Бугарској, Пољској, Италији, Белорусији и Аустрији.

Диригент хора је Јована Микић, која потиче из свештеничке породице. Роћена је у Призрену где је стекла основно музичко образовање. Дириговала је дечјим црквеним хором у Ђаковици. У Пожаревцу је обновила хор Браничево и њиме дириговала од 1992. до 1995. По доласку у Ниш 1995. године оснива подмладак Црквено певачке дружине Бранко.

Дечји хор ”Бранко” је Патријарху српком и београдској публици понудио веома садржајан репертоар. Између осталог публика је имала прилику да ужива у следећим композицијама: С нами Бог (С. Дергтјајев), Блажен муж (Напев Зосима пустиње), Стихира на 50. псалам(Руски напев), Хвалите имја Господње (Д. Аразуменив), Антифон (Ст. Мокрањац), Дни мои (Ирина Денисова), Анђели певају (Текст: Вл. Николај), итд.

Солисти ове вечери били су: Сара Новосел, Дамјана Микић, Марија Стајић, Павле Ранђеловић. Виолина: М. Ђурђевић, гитара: Мрко Радојковић, тарабука: Михаило Милановић.
Концерту у галерији присуствовали су многобројни гости, између осталог и протојереј-ставрофор Трајан Којић, старешина храма Светог Марка у Београду; протојереј-ставрофор Бранко Цинцаревић и протојереј Миодраг Павловић из Саборне цркве у Нишу; протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду; јереј Марко Којић, парох храма Светог Димитрија у Новом Београду; протођакон Дамјан Божић из београдске Саборне цркве, који је био у пратњи Његове Светости, протојереј-ставрофор Ненад Микић из Ниша, проф. др Даница Петровић и проф. Дејан Деспић, истакнута пијанисткиња Маја Рајковић, проф. Марија Тасовац као и многи други.