Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Г.Г.Теодосија,заменика Епископа нишког , и овог 8.јануара 2016.године одржан је сада већ традиционални десети Божићни концерт.Концерт је организовала управа Саборне Цркве,НЦПД „Бранко“,Медијски покровитељ био је Радио Глас а покровитељ овог догађаја је Епархија нишка. Важно је напоменути да је први концерт одржан 2005.године са благословом тадашњег Епископа нишког а садашњег Патријарха српског Г.Г.Иринеја.
BozicniKoncertСала Светосавског дома била је претесна да прими све који су већ по устаљеној навици окупили да и на овај начин прославе празник Рождества Христова.Поред Епископа Теодосија и верног народа на концерту су били присутни и градоначелник Ниша г.Зоран Перишић,командант копнене Војске Србије генерал-потпуковник Милосав Симовић и друге личности из културног и јавног живота града Ниша . На концерту су учествовали велики и дечији хор "Бранко" ,хор Цркве Светог Цара Константина и Јелене из Ниша коме је ово и први јавни наступ од оснивања и црквено-играчки ансамбал "Бранко".
Божићњи концерт је почео са сплетом народних мелодија које је на фрули извела Јана Лазаревић,да би се наставило са приказом српских Божићних обичаја кроз игру и певање дечијег црквеног хора и игру фолклорног ансамбла. Следиле су песме и рецитал које су изводила деца из дечијег хора "Бранко" вођена уметничком руком њиховог диригента госпође Јоване Микић. После наступа дечијег хора који нам је пренео дух празника и осећање радости, учешће на овом концерту узео је и хор Цркве Светог цара Константина и Јелене руковођен диригентом јерејем Бојаном Крстићем. И као круна концерта следио је наступ Великог хора "Бранко" који су нас песмом провели кроз цео свет вођени сигурном руком госпође Саре Цинцаревић. Учешће на концерту узо је и Милан Ђурђевић познати клавијатуриста и оснивач групе "Неверне бебе". Пред сам крај концерта хор „Бранко“ је градоначелнику Ниша г.Зорану Перишићу и генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу доделио повеље којим су проглашени за почасне чланове хора. На крају концерта окупљенима се је обратио и Епископ рашко-призренски Г.Г.Теодосије подсетивши нас на празник који прослављамо и указавши нам на значај Рођења Христовог.
Велики број посетиоца овог концерта отишао је својим домовима испуњен радошћу коју нам само овај радосни празник пружа,а сада употпуњени и овим доживљајем Божићњег славља.