Jasenovac1
          Поводом обележавања 75 година од почетка страдања српског народа са простора Хрватске и Босне и Херцеговине у Другом светском рату од стране усташа и ондашњег режима нацистичке НДХ, а на позив Његовог Преосвештенства Епископа Пакрачко-Славонског Г. Јована (Ћулибрка), Нишка црквена певачка дружина БРАНКО је с благословом Епископа рашко-призренског Г.Теодосија узела учешће на литургијском обележавању овог тужног сабрања. Архијерејска Литургија је одслужена у недељу 10.09.2016. године у манастиру Св. Јована у Јасеновцу. На Литургији су чинодејствовали Његова Свесветост Патријарх Васељенски Господин Вартоломеј и Његовоа Светост Патријарх српски Господин Иринеј са великим бројем владика и свештеника. Чланови БРАНКА су својим сигурним и умилним гласовима, са галерије храма у Јасеновцу, узели учешће у Литургији . Манастирска порта где се Света Литургија пратила преко звучника и видео екрана била је мала да прими верни и страдални народ ове Епархије. Након Свете Литургије чланови Црквеног хора БРАНКО присуствовали су молитвеном парастосу Новомученика јасеновачких на простору самог спомен комплекса Концентрационог логора Јасеновац.

          По завршеном парастосу хор је наставио пут до Београда где је појао на крштењу близанаца Николе и Маје у цркви ротонди Св.Василија Острошког на Бежаниској Коси. У касним вечерњим часовима хор Бранко је стигао у Неготин. На сами празнични дан Усековања главе Св.Јована , 11.09.2016. године, наступио је у оквиру 51. Мокрањчеви дана са целовечерњим концертом у цркви Св.Тројице у Неготину..

           И на овај начин хор „Бранко“ сведочи и преноси лепоту духовне музике свим људима добре воље без обзира на нацију, боју или културу.