800x600 svetosavski dom u Nisu''Светосавски дом Саборне цркве са благословом Његовог преосвештенства Епископа г. г. Теодосија наставља свој недељни културни програм. Сваког уторка у редовним приликама,у продужетку акатиста од 17 часова, предвиђено је организовање предавања, промоција и трибина.
Шесто по реду предавање, на дан 29. новембра, било је посвећено месту Библије у животу православних хришћана. На тему ''О читању Светог писма'' говорио је јереј Огњен Станковић,  аутор стране ''Свакодневна читања'' на сајту Епархије нишке.

РЕЗИМЕ ПРЕДАВАЊА: Читање Светог писма је незаменљиви елемент духовног живота православних хришћана. По учењу светих отаца, потребно је свакодневним читањем припремати се за разумевање његовог читања у Цркви. Не познавати Писмо исто је што и не познавати Христа. Потребно је читати Свето писмо на молитвени начин, са осећањем вере и из испуњења заповести љубави према Христу. Разумевање Светог писма неодвојиво је од његовог извршавања зарад самог делатног живота. Време проведено у читању Светог писма је добро и корисно и спасоносно, најбоље употребљено "слободно" време у човековом животу.