IMG 2784У петак, 12. маја 2017. године, на празник Светог оца нашег Василија тврдошког и острошког чудотворца, у нишком насељу Дуваништу, на месту где се зида храм посвећен овом предивном угоднику Божијем, одслужена је Света Литургија.

Божанственом Литургијом началствовао је игуман свештене обитељи Суковске, Серафим (Мишић), уз саслужење великог броја свештеника и свештеномонаха из целе Епархије.

Данашњој Светој служби, поред учешћа великог броја верног народа, присуствовао је и градоначелник града Ниша Г. Дарко Булатовић са својим сарадницима, као и Комадант Копене војске Генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Надахнуту беседу произнео је протојереј-ставрофор Радован Петровић, који је поздравио све сабране и у име свог свештенства заблагодарио Богу и дивном угоднику Божије, који је ово место изабрао за обиталиште Себи, и истакао да место на коме се зида храм, као заветни храм на успомену када је Светитељ учинио чудо спасивши децу за време бомбардовања града, подсећа на место на коме је стајао сами Мојсије када му се Господ јавио.

По заамвоној молитву протосинђел Мардарије (Ковачевић), игуман манастира Светог Јована Богослова, пререзао је славски колач.

Након свете Литургије, љубављу братства, заједничарење је настављено трпезом љубави. {oziogallery 1414}