IMG 29bf40553c206af2fc1b200c8c8df5a4 V

Припадници Војске Србије уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија имали су прилику и част да у периоду од 31.05. до 02. 06.2019. године посете Свету Српску царску лавру манастир Хиландар.

Након одслуженог Молебана у богослужбеном простору преподобног Симона монаха – краља Стефана првовенчаног у касарни ,,Књаз Михаило” у Нишу, група од 24 поклоника заједно са војним свештеником Треће бригаде копнене војске поручником Иваном Ганићем кренула је на поклоничко путовање.

У наведеном периоду група Поклонила обишла је Српско војничко гробље и цркву светог Димитрија у Солуну, метох манастира Хиландара у Какову и манастир Хиландар. Поред обиласка и поклоњења знаменитим местима манастира поклоници су имали прилику да присуствују свим богослужењима (дневном кругу), да приступе Светој тајни исповести, да приме Свете дарове Тела и Крви Христове и да деле заједничку трпезу са монасима манастира Хиландара.

Благодарећи Богу на великој милости поклоњења светињама Свете Горе Атонске у прилогу вам дајемо неколико фотографија са путовања.

Војни свештеник поручник Иван Ганић.

{oziogallery 1975}