DSC 0001

У суботу, 26. јуна 2021. године, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је помен у Спомен парку-Бубањ, поводом осамдесете годишњице од почетка антифашистичке одбране Србије и свих оних који су своје животе положили за одбрану Отаџбине.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереј Миодраг Павловић, протојереј Владица Савић, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Предраг Пиперски.

Поред високих представника града, војске и полиције помену су присуствовале госпођа Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и госпођа Драгана Сотировски, градоначелница града Ниша.

Након помена који је одслужио Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније, високи представници државе, града, војске и полиције положили су венце и тиме одали почаст пострадалима који су се борили за слободу наше Државе.

После помена и полагања венаца уследиo је свечани програм у организацији Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата Југославије и града Ниша. Организатори су током програма све присутне подсетили на велику жртву у одбрани слободе као и на важност исте. Током академије организатори су одликовали својим високим одликовањима поједине личности из јавног живота града, међу којима издвајамо госпођу Драгану Сотировски, градоначелницу града Ниша, команданта Копнене војске генерала-потпуковника Милосава Симовића, господина др Радослава Бубња, редовног професора Факултета спорта и физичког васпитања у пензији и бившег ректора Универзитета у Нишу у периоду од 2006. до 2009. године.

{oziogallery 2499}