Дан Копнене војске, Дан пешадије и Крсну славу Копнене војске Светог великомученика, чудотворца и победоносца Георгија – Ђурђиц, припадници Команде Копнене војске и јединица Копнене војске, дочекали су литургијски, у богослужбеним просторима, и радно, на полигонима и вежбалиштима.

Припадници Команде Копнене војске, обележили су славу Копнене војске и Команде Копнене војске, богослужењем у богослужбеном простору команде. Службу су вршили протојереји-ставрофори Бранко Цинцаревић и Влајко Грабеж са војним свештеницима мајором Ђорђем Димићем, протојерејем и капетаном Иваном Ганићем, јерејем. Резање славског колача било је у Дому војске – Ниш.

Делегација Копнене војске коју су чинили командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и пуковници Драган Љубић и Горан Стаменковић, положила је венац на споменик у парку на Тргу Краља Александра Ујединитеља.

Обележавање празника је настављено у нишком Дому војске. После интонирања химне БОЖЕ ПРАВДЕ у извођењу Војног оркестра – Ниш, поводом Дана Копнене војске, прочитане су честитке председника Републике Србије Александра Вучића, министра одбране Милоша Вучевића и начелника Генералштаба генерала Милана Мојсиловића.

У свом обраћању, генерал Симовић је подсетио присутне на историјске чињенице, указао на непролазне вредности и одао признање свим припадницима Копнне војске на професионалном, пожртвованом односу и несебичном залагању приликом извршавања задатака.

Командант Копнене војске је нагласио, да је Копнена војска у овој години извела 1747 гађања из наоружања родова, укључујући и гађања из новоуведеног борбеног-противоклопног система КОРНЕТ.

Током обраћања, командант Копнене војске је истакао: „Ако нам душе буду уз Бога, срца са нашим породицама, а снага, част и достојанство, уз државу, мајку и отаџбину Србију, издржаћемо све недаће и белосветске преваре”.