DSC 008311111111111

У суботу 15. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније је у пратњи господе Дејана Станојевића из Лесковца и Перице Јанковића из Каоника, протонамесника Далибора Стефановића, архијерејског намесника јабланичког, јереја Бобана Вуковића, пароха у Медвеђи, јереја Драгана Илића, пароха у Сијаринској Бањи и др Небојше Арсића, председника Општине Медвеђа, посетио пет вишедетних породица, на територији општине Медвеђа и том приликом уручио пригодне пакете са храном, који су донација млекаре „Еко-Млек“ из Каоника, месаре „Браћа Ђокић“ из Лесковца и фирме „Мита“ из Лесковца.

Идеја о посети вишедетним породицама родила се пре тачно шест месеци, када је Епископ Арсеније са месним паросима, обишао породицу Николић из Равне Бање и том приликом уручио компјутер девојчици Светлани која болује од церебралне парализе.

Циљ ове посете је да се помогну угрожене породице у овим економски неразвијеним областима Епархије нишке. Најпре су месни свештеници, уз помоћ Општине Медвеђа и Центра за социјални рад, установили да на територији ове општине живи око двадесет породица са више деце, у врло тешким животним условима. Одлучено је да се крене од породица са највећим бројем чланова. Један од начина да се помогне овим породицама је да им се обезбеди нешто од сточног фонда, уколико имају услове за узгој домаћих животиња. Данашња посета имала је за циљ да утврди да ли породице имају одговарајуће услове.

У току дана дана Епископ је са пратњом посетио породицу Ковинић из села Газдаре, која има седморо деце, породицу Стефановић у Црном Врху, која има седморо деце, породицу Величковић у Реткоцеру, која има деветоро деце и очекује десето, и породицу Стојковић у Сијаринској Бањи, која има деветоро деце.

Дан је завршен радним састанком у парохијском дому у Медвеђи, на ком је се дошло до закључка да треба на све начине унапредити харитативну делатност у обе парохије на територији ове општине, како би се помогло нашем народу да остане и опстане на својим огњиштима.
{oziogallery 1785}