viber image 2021 12 18 18 28 02 182

У суботу, 18. децембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Рујан, светињи Епархије жичке, у којој је сахрањен блаженопочивши Владика Хризостом.

Преосвећени Владика је началствовао Светом Евхаристијом у манастирској цркви посвећеној Светом Великомученику и Победоносцу Георгију, уз саслужење и присуство многих пријатеља и поштовалаца лика и дела блажене успомене Епископа Хризостома. Након прочитаног Јеванђеља, уследило је слово Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, који је пригодном беседом евоцирао успомене на многопоштованог Владику Хризостома, нарочито акцентујући његову значајну улогу у обнови општежића у царском Хиландару, говорећи такође притом и о значају благослова у хришћанском животу.

На крају Свете Литургије, у храму је одржан парастос, по чијем окончању је посећен гроб блаженопочившег Владике, код кога је отпојан и мали помен. Тако је светотајински обележена девета годишњица упокојења велике личности новије историје Српске Православне Цркве, почившег Архијереја Хризостома.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП АУСТРИЈСКО-ШВАЈЦАРСКИ Г. АНДРЕЈ



{oziogallery 2610}