Manastir Sievo.1„... 2/15 јануар. У време снежне мећаве, изненадио нас је својом посетом Преосвећени Г. Јован, у пратњи једног ђакона и три чтеца. Напојени речима поуке и ободрени духовном снагом испунили смо дан, посвећен св. Серафиму Саровском. Св. Серафиме моли Бога за нас!

3/16 јануар. Решен је проблем вентилације на старом конаку (18. век) тако што је умештен прозор – луфташ. Радове је извела фирма „СМАЈ“ са донаторством фирме „ПРОЈЕКТ-ИНЖЕЊЕРИНГ“ б. Радојице Лојаничића. Очувањем вековног конака очуваћемо и ми наше душе, молећи се за приложнике.

16/29 јануар. Часне вериге св. ап. Петра. Св. Архијерејску Литургију служио је Преосвећени Владика Јован са пратњом, на молитвену радост.



10/23 фебруар. Молитвама св. Харалампија очишћен је пут од снега, залагањем б. Драгана (комшија). Тако је манастир, после месец дана поново приступачан верницима. Слава Богу и Пресветој Богородици!

Фебруар. Склопљен је уговор и исплаћена донација од 50.000 динара. Донирао је „ДУНАВ“ осигурање на челу са директором Стефаном Мисиковским. Посредовала је – адвокат Љиљана Лазић на духовни напредак и са благословом Г. Јована – Епископа ове Епархије.

14 март/27 фебруар. Сестре Весна и Јасмина из Житорађа расадиле су цвеће у манастиру. После вечерње службе заблагодариле чудотворној икони „Пресвете Богородице“.

17 март/ 30 фебруар. Одслужена је Божанска Литургија Пређеосвећених дарова. Св. Литургију је одслужио прота Радован – Раша Петровић. Уз осећај Свеприсутног, као припрему за примање Светих Тајни – одали смо хвалу Богу!

18/31 март. Одслужена је св. Литургија. Литургију је одслужио свештеник Никола из Саборне цркве у Нишу. Присуствовала је сестра Вида. Осетио се дух заједништва и саборности.

19 март/ 1 април. На дан св. преподобног Симеона Даибабског посетио је наш манастир Преосвећени Г. Јован – дао смернице у даљем општежитељном животу, помоливши се пред чудотворном иконом „Пресвете Богородице“. Тог истог дана – вечери отац Дионисије обавио св. Тајну исповести. Исповедио сестре и пожелео да у радости дочекамо васкршње дане – празнике. Бити човек, угледати се на Свечовека – Богочовека Исуса Христа у све векове векова. Амин.

24 март/6 април. За манастир су купили кола Момир и Јасмина Павловић из Житорађа, у вредности од 2.500 евра. Њихова је била жеља да искрено узврате светињи „Пресвете Богородице“ за сва добра, од првог сусрета па до данас. Надамо се, да ћемо се и овим даром одазвати потребама манастира. Божији промисао је све то уредио.“

06. априла у Сићеву

монахиња Вероника
манастир Св Богородице - Сићево