PreobrazenjeУочи празника Преображења Господњег, Његово Преосвештенство служио је празнично бденије у манастиру Св. Архиђакона Стефана у Липовцу. Поред свештенства које је саслуживало епископу, у великом броју присутан је био и верни народ, који сваке године о овом великом празнику походи ову светињу Нишке епархије.


На сам дан празника епикоп Јован служио је Свету Архијерејску Литургију такође у овом манастиру. Њему је саслуживао архимандрит Дионисије, настојатељ манастира, као и велики број свештеника Нишке епархије, али и верни народ који је у великом броју учествовао у литургијском сабрању. Светој Литургији такође је присуствовао и директор канцеларије за сарадњу са верским заједницама при Министарству Правде Републике Србије господин др Милета Радојевић.
На крају Свете службе, вршен је опход око храма, пререзан је славски колач, а Епископ је благословио грожђе. У својој надахнутој беседи, епископ Јован је својом беседом укрепио верник народ који се на овом предивном и освештаном месту стекао са свих страна.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован



Његово Преосвештенство је након тога одржаи о састанак са господином др Милетом Радојевићем, са којим је потписан уговор о сарадњи.