Велики празник наше Православне Цркве када се сабрани у храмовима узносећи молитве сећамо дана у који је уснула Мајка Божија, Успење Пресвете Богородице, свечано је прослављен у целој нишкој Епархији, а посебно у храмовима посвећеним Мајци Божијој. Најсвечаније је било у пиротском крају где је у светоуспењском манастиру Сукову надомак Пирота Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован са свештеномонасима пиротских манастира служио свечано празнично бденије.

GospoinaBdenijeНа сам дан Велике Госпојине Владика Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у Пироту у храму посвећеном овом празнику. Епископу су саслуживали свештеномонаси и парохијски свештеници са територије Архијерејског намесништва пиротског као и гости из других делова Епархије. После прочитаног Јеванђеља Епископ је одржао поучно слово. На крају Литургије најпре је обављен опход око храма, а затим је пререзан славски колач. Након кропљења мноштва окупљених верника светом водицом градским улицама Пирота кренула је славска литија у којој су учествовали и градски челници.

GospoinaLitijaЛитија је завршена испред зграде градске управе. Ту је презан колач који је за здравље и напредак свих својих суграђанас приредио Градоначелник са својим сарадницима. После резања колача Господин Градоначелник мр Владан Васић је поздравио Епископа и све сабране на шта је Епископ узвратио својим лепим жељама и благословима.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован