DSC 00211111
У среду, 29. августа 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Арсеније, началствовао је светим Евхаристијским Сабрањем у свештеној обитељи преподобног оца нашег Романа Ђунишког.
Преосвећеном Владики саслуживали су свештенослужитељи нишке и крушевачке Епархије уз мноштво боготражитељских душа који су својим присуством испунили манастирску порту.

У току Литургије, Епископ нишки је рукопроизвео настојатеља ове свете обитељи, јеромонаха Дамаскина (Грабежа), у чин архимандрита. Након заамовне молитве уследио је обход око храма и освећење славских дарова.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



По изговореној беседи, Његово Преосвештенство је високопреподобног архимандрита Дамаскина увео у трон и предао му игумански жезал.

Свечаност данашњег празника настављена је трпезом љубави око које су се побринули, игуман ове свете обитељи са својом у Христу братијом, и свечари који су се прошле године прихватили дивне обавезе да о празнику светог Романа угосте све поклонике и трудбенике ове светиње. Напослетку је уследио и богат културно уметнички програм.
{oziogallery 1776}