IMG d104802a66211bf9a7bbde8909e022c4 V
У петак 10. јула 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније посетио је црквену општину Блаце и том приликом поделио је хуманитарну помоћ потребитим породицама овога краја.

Његово Преосвештенство су у храму Светог Архангела Гаврила у селу Врбовцу дочекали: архијерејски намесник косанички протојереј Душко Капларевић, јереј Драган Младеновић, парох први блачки и старешина храма, јереј Страхиња Ераковић парох четврти при храму Светог Симеона Мироточивог у Лесковцу и чланице Кола српских сестара из Лесковца. Свештенство и чланице Кола српских сестара заједно са Преосвећеним Владиком обишли су потребите породице у њиховим домовима и уручили им помоћ.

Ова хуманитарна акција била је у организацији Православне Епархије нишке и Кола српских сестара из Лесковца. Ово је још једна у низу заједничких акција, а све у циљу да се свакодневна стега оскудице породицама олакша.

Помоћ је дељена у Блацу и селима Попова и Сибница, вишедетним породицама и породицама чији су домови оштећени током поплава у јуну месецу ове године.
{oziogallery 2266}