„Творче и Створитељу света, Боже, дело наших руку, започето у Твоју славу, убрзај својим благословом и својом силом брзо заврши, јер си ти Једини свемоћан и волиш човека.“

Тропар полагања темеља, глас 2.



LeskovacBolnicaСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина Јована, данас је освештан и постављен камен темељац за будући молитвени параклис у коме ће верни народ града Лесковца и околине, моћи да узноси молитве Господу за оне којима је помоћ најпотребнија. Ово молитвено сабрање предводио је други лесковачки архијерејски намесник, протонамесник Дејан Станковић са свештенством ЦО Лесковац уз братско саслуживање  јабланичког архијерејског намесника, протонамесника Далибора Стефановића. Поред болничког персонала и верног народа, овом свештеном чину присуствовао је градоначелник Лесковца, господин Горан Цветановић са члановима градског одбора. Грађани Лесковца дугују благодарност за ово дело трима ктиторским породицама Младеновић, Цветковић и Цветановић. Пројекат за ову својеврсну богомољу, бесребрено је урадила архитекта Марија Милошевић-Милојевић, статику инжењер грађевинарства Влада Трајковић, а Управа за урбанизам и комунално стамбено послове је издала потребе дозволе.

Параклис ће бити посвећен великом егинском чудотворцу Св. Нектарију. Овај дивни светитељ и брзи помоћник у болести, познат је у целом православном свету као онај који нарочито помаже људима који су запатили од тешких болести попут леукемије и канцера. Такође, Св. Нектарије је познат и као велики услишитељ бездетних породица.