У уторак,17.12.2013.год. у холу ОШ“Иван Горан Ковачић“, ученици седмог разреда са својом наставницом веронауке, Кристином Костић,и наставницом српског језика, Верицом Миловановић, припремили су презентацију о Св.Николају Мирликијском Чудотворцу. Најпре су ученици присутним наставницима и ученицима изложили најбитније детаље из житија Светитеља уз пригодне фотографије које су у слајдовима смењиване на паноу.

1 - CopyПосебно је дат акценат објашњењу Преноса моштију Светог Николе, као и указивању на то у којим се италијанским градовима данас налазе Светитељеве мошти. Други део програма посвећен је драматизацијама прича о доброчинству Светог Николе, “Три девојке“, као и приче о враћању вида Светом Стефану Дечанском. У трећем делу програма приказана је презентација о трансформацији Св.Николе у Деда Мраза, а програм је завршен песмом о Светом Николи коју је написала вероучитељица.

Након презентације, присутни нису крили одушевљење, као и наду да ће се сличне презентације ускоро организовати у нашој школи. Циљ овог окупљања била је едукација , подсећање на великог угодника Божијег, као и начина празновања крсних слава код Срба. Презентацији је присуствовао и отац Добривоје Митровић!


Свети Никола


Када путујем,пловим,летим,
Светог Николе ја се сетим!
Прекрстим се,поломим се,
Светитељу захвалим се,
Што ме чува,што ме бодри,
И на путу ,и по води,
И на небу и на стази
СВЕТИ НИКОЛА мене пази!


Вероучитељица Кристина Костић