Презентација и приредба поводом Васкрса у школи „Иван Г. Ковачић“

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

vaskrsnjaizzlozbaПоводом највећег и нјарадоснијег празника,Васкрса,ученици основне школе „Иван Г. Ковачић“, припремили су веома богат и разноврстан програм.Ученици петог разреда припремили су још пре распуста четири паноа који приказују најбитније детаље Страдања и Васкрсења Господњег од Великог Четвртка до Васрсења.Та четири празника главна су тема презентације коју су ученици седмог разреда припремили са вероучитељицом.Акценат је стављен на појединостима као што су:установљење Св. тајне Евхариститије,Јудин пољубац,Петрово одрицање,светим местима у Јерусалиму,Улици бола тј.плача,Голготи,Цркви Христовог Васкрсења(Свети Гроб Господњи,Плоча Миропомазања),јављању Благодатног Огња на Велику Суботу,као и објави Васкрсења Господњег.
У наставку програма ученици другог разреда рецитовали су стихове о Васкрсу,а школски хор,осим празничног тропара,отпевао још неколико пригодних песама.
Месец дана раније расписан је Конкурс на нивоу школе за ликовне и литерарне радове на тему Васкрса.Најмлађи ученици били су и највреднији,па су на крају програма најуспешнији добили награде.Награђене стихове ученици су прочитали присутнима,а најлепши ликовни радови изложени су у холу школе.Као и сваке године,и ове је организована продајна изложба осликаних дрвених јаја.Деца из боравка направила су изложбу украсних корпица за јаја,као и пано својих ликовних радова.
Наставници и ученици уживали су у богатом програму истичући да су употпунили своја знања о Васкршњим празницима.Користим и ову прилику да се захвалим оцу Добривоју Митровићу на сарадњи и помоћи у припреми поклона за награђене ученике.