Дан школе прославили смо у сали Позоришта лутака у присуству наших драгих гостију. Овај дан је за ученике, наставнике, родитеље и све запослене у школи посебан јер у исто време прослављамо и хришћански празник Покрова Пресвете Богородице Марије. Љубављу и пожртвовањем директора школе господина Зорана Николића који кроз много труда и напора и кроз огроман број активности у школи и ван ње, омогућава да наши ученици имају богато и квалитетно образовање и васпитање, приређен је обред сечења славског колача у славу и част Богородице Марије. Пресвета Богородица је заштитница и покровитељица наше деце, деце са сметњама у развоју и сви заједно узнели смо молитве к Њој да нас непрестано штити и брани и закрили од свакога зла.
Уводну реч учинио је јереј Жарко Милетић, бивши вероучитељ наше школе, којом је поздравио све присутне, честитао овај диван празник, честитао Дан школе и у име цркве поклонио комплет књига '' Немањићки манастири'' у издању Светигоре. Након тога су наш парохијски свештеник протојереј Дејан Јовановић, који нам чиста срца и са пуно љубави и разумевања увек помаже и јереј Жарко Милетић узнели молитве Богу и Мајци Божијој да наше ученике, родитеље и наставнике штите, чувају и укрепе на крстоносном путу.
14danskoleУ наставку су ученици наше школе заједно са ученицима Медицинске школе '' Др Миленко Хаџић '' и ученицима ОШ '' Свети Сава '' извели пригодан програм који је обухватио рецитације, песме, плес, музички наступ и кратку представу са луткама које су правили и приказали ученици и наставници школе '' 14.ОКТОБАР ''.
Обогаћени прелепим искуством, оплемењени хришћанском љубављу прославили смо овај 47. рођендан наше школе и понели са собом предивне утиске.

'' О, свемилостива Госпођо, Дјево владарко Богородице, услиши нас који Ти се молимо и покажи милост Своју на људима Твојим; моли Сина Свога да се избавимо од свакога зла; и обитељ нашу и сваку обитељ, и град и земљу верних и људе који побожно прибегавају и призивају свето име Твоје.''