DETINJCIПоводом празника „Детињци“ у цркви Св. пророка Илије у Н. Бањи,ученици ОШ „Иван Г. Ковачић“,припремили су са вероучитељицом Кристином Костић, наставницом музичког,Маријом Вагнер Тричковић,и наставницом енглеског језика,Златом Јовановић, пригодну приредбу.

Велики број ученика присуствовао је Светој Литургији,а затим,након завршетка Богослужења,присуствовао и приредби која је за тему имала љубав Господа Исуса Христа према деци.Ученици различитог узраста,од предшколског до седмог разреда,рецитовали су стихове песама:“Тако рече Господ Исус“,“Хајте,децо,Христос зове“,“Христос и деца“.

Присутни верници су заједно са школским хором певали песме:“Брује тихо звучна звона“,као и „Хајте,браћо,белој цркви“.Након завршене приредбе,дружење се наставило  у просторијама парохијског дома,где су се деца послужила, и наставила да у пријатној празничној атмосфери певају духовне песме.

Дечији смех и песма испуниле су срца и душе свих нас који смо присуствовали овом сабрању које ћемо сигурно сви дуго памтити.



           „ПУСТИТЕ МИ ДЕЦУ МАЛУ,НЕКА ПРИЂУ МЕНИ БЛИЗУ,

            ТА ДЕЦА СУ СА АНЂЕЛИМА У ИСТОМЕ БИСЕР НИЗУ,

            ПА ЗАГРЛИ ИСУС ДЕЦУ,ДЕВОЈЧИЦЕ И ДЕЧАКЕ,

            ПА ИХ РЕДОМ БЛАГОСЛОВИ,МАЛИШАНЕ И СВЕ ЂАКЕ!“