SvSavaJavniCasУ ОШ „Иван Г.Ковачић“ у четвртак,28.01.2016. наставља се прослављање школске славе у виду јавног часа који су припремили веручитељица Кристина Костић,наставник историје Дарко Милојковић и наставница музичког васпитања Марија Тричковић.
На почетку јавног часа школски хор је певао прелепу песму посвећену Светом Сави,а затим је приказан докуметарни филм „Биографија Светог Саве“ који је присутне ученике и наставнике подсетио на најважније појединости из живота светитеља.Затим су ученице осмог разреда приказале презентацију о личности Св.Саве,његовом књижевном раду,објасниле су појам просветитељства,начин на који је светитељ ушао у легенду.Указале су затим на историјске прилике које су пратиле добијање аутокефалности српске цркве. Посебно је било занимљиво објашњење везано за то када је и како 27. јануар постао школска слава.
Јавном часу су присуствовали ученици петог и шестог разреда,велики број наставника,психолог и педагог школе.Ово дружење и прослављање Св.Саве завршено је песмом о нашем просветитељу и учитељу.