DSC 0458

У недељу двадесету по празнику Педесетнице, 03. новембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у Храму Светог великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Нишу.
Преосвећеном Владики саслуживало је братство овог Светог храма, као и јеромонах Нектарије (Ђурић) и ђакон Ђорђе Филиповић.

У својој Богонадахнутој беседи, Његово Преосвештенство је говорио о чуду васкрсења младића у Наину, из одељка у Јеванђељу по Луки (7; 11 - 16), појашњавајући:

"Овде на капији овога града сусреће се Господар са својим слугом, сусреће се Животодавац са смрћу".

Из ове приче видимо праслику свеопштег Васкрсења из мртвих које ће се догодити о другом доласку Христовом:

"Господ долази да нас избави из вртлога смрти и да нам дарује вечни живот. То је порука данашње приче, то је порука Христовога јеванђеља", поручио је на крају беседе Владика Арсеније.

Благољепију Свете службе допринело је певничко појање црквено-певачке дружине Свети Пантелејмон, под руководством диригента Биљане Ђурђановић.

Евхаристијском сабрању су, поред мноштва верног народа, присуствовали и председник ГО Пантелеј господин Братимир Васиљевић, Комадант треће бригаде копнене војске бригадни генерал Слађан Стаменковић, као и ученици ОШ "Чегар" из Ниша, предвођени својим вероучитељем господином Миланом Марковићем. Сву децу је Преосвећени Владика причестио Светим Тајнама.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 2072}