У Недељу Месопусну, 10. марта 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је свештеним литургијским сабрањем у храму Светог Великомученика Пантелејмона у Нишу.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протојереј-ставрофор Живорад Маринковић, парох други при овој светињи, протојереј Небојша Вујић, старешина храма, протојереј Дејан Глишовић, парох четврти, протојереј Златко Василић, Архијерејски намесник други нишки, протонамесник Синиша Никитовић, координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", јереј Бојан Величковић, парох шести, јереј Иван Ганић, војни свештеник, јеромонах Пантелејмон (Мијаиловић), ђакон Никола Ераковић и ђакон Предраг Пиперски.

Лађа храма била је пуна верног народа, а свечаности Свете Евхаристије допринело је појање Хора ученика нишке Богословије Светих Кирила и Методија, под вођством протођакона Ђорђа Филиповића.

Након читања јеванђељског зачала, Преосвећени Владика је пригодном омилијом поучио верни народ.

Недеља Месопусна је још једна у низу припремних седмица уочи Свете Четрдесетнице, са том карактеристиком да се од овог дана престаје са употребом меса, како би се током наредне и последње припремне седмице, познате као Сиропусна, боље припремили за подвиг поста. Као и претходне седмице, и ову обележава јеванђељска перикопа, изведена из Јеванђеља по Матеју. Проповед Христова о Страшном Суду ту је да нам укаже и да нас подсети на потребу љубави према ближњем, јер кроз ту љубав ми показујемо и љубав према Богу. Господ се поистовећује са нашим ближњима, и у том кључу ће нам свима бити суђено у дан Другог Доласка, по начину на који смо се ми опходили према људима око нас, по мери милости и човекољубља које у себи негујемо.