У петак пете седмице Часног поста, 31. марта 2023. године, у навечерје Суботе акатиста, у лесковачком храму Рођења Пресвете Богородице - старој цркви Оџаклији, служено је свечано бденије.

По благослову Његовог Преосвештенства, бденије је служио јеромонах Пантелејмон (Мијаиловић), уз саслужење протођакона Ђорђа Филиповића и ђакона Николе Ераковића. У читању одељака Благовештенског акатиста, који се по правилу читају током јутрења Суботе акатиста, поред Преосвећеног Владике и служашчег јеромонаха Пантелејмона, учешће су узели и протојереј Далибор Стефановић, Архијерејски намесник лесковачки, као и јереј Миле Јовановић, старешина лесковачког Саборног храма Свете Тројице.

Пре почетка службе, у храм је унета икона Пресвете Богородице Тројеручице, која је за ову прилику донета из храма Светог Саве на Врачару, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија. Пред овом светом иконом читани су одељци Благовештенског акатиста, по чему је народ у великом броју приступио да се поклони изображеном лику Пресвете Богородице.