Храмовна слава, Рођење св. Јована Предтече у Вучју, прослављена је у прзничној радости. Почетак празника обележен је служењен празничног бденија 6. јула у предвечерје, на коме у се сабрали пароси чукљенички Игор Аризановић и белопоточки, Милан Додеровић.

VucjeЛитургијско сабрање је отпочело 7. Јула у 8:00 часова. Литургијом је началствовао протојереј – ставрофор Радисав Ђорђевић, уз саслужење Архијерејског намесника другог лесковачког протонамесника Дејана Станковића, протојереја Србе Даниловића, пензионисаног пароха чукљеничког, свештеника из града Лесковца протонамесника Владана Ранђеловића (ранијег пароха вучјанског), јерејȃ Владимира Јовића и Љубише Костића, свештеникȃ из вучјанског краја протојереја Братислава Мијалковића, јерејȃ Игора Аризановића и Милана Додеровића, као и локалног пароха. Присуство нрода, који је узео учешће у литургијском сабрању било је у завидном броју. Домаћин славе била је г-ђа Ана Стаменковић из Лесковца, која нам је приредила славску трпезу, а својим присуством уприличиле су ово славље и сестре из мансатира Сићево.
Након литургије је био одржан културно уметнички програм у којим је отворена манифестација „Поречјанско лето.“ Манифестацију је отворио градоначелник града Лесковца г-дин Горан Цветановић. У програму су узели учешће: ученици веронауке из Горине, (окупљени око своје вероучитељице Драгане Николић), КУД „Мати Ангелина“ лесковачке Саборне цркве, (које води јереј Ђорђе Љубинковић), и појци храма у Вучју, Игор Илић (који је водио програм), Александар Димитријевић, Андреја Николић, Сања Михајловић и Јована Миленковић.

Манифестација „Поречјанско лето“ одржава се у организацији Дома културе Вучје и ове године је њено отварање први пут везано за храмовну славу. За овако остварену сарадњу, можемо захвалити радницима Дома културе Душану Петровићу, Небојши Крстићу (који је члан црквеноопштинског управног одбора), сликару Братиславу Анђелковићу и директору Новици Живковићу. Треба напоменути да су у организацији свеукупне прославе учешће узели чланови црквеног одбора и многи мештани. Овим путем, свима њима изражавамо захвалност за несебичну помоћ и подршку.