kutleskaПразник Благовести свечано је прослављен у селу Кутлеш, недалеко од Лесковца. Овај празник је крсна Слава богомољачког братства из села Липовица, које се налази при кутлешкој парохији. Богомољачко братство настало је у првој половини ХХ века и представља прави пример ревности у очувању богослужбеног живота и светог Православља у овим крајевима. Богомољачке славе братства светог Благовештења из Липовице посећивали су пре Другог светског рата највећи духовници, али и светитељи ХХ века- свети Николај Велимировић и преподобни отац Јустин Поповић.
Свету Литургију поводом братске Славе служили су саборно високопречасни протојереј ставрофор Мирољуб Стојановић парох у пензији, јереј Душан Капларевић парох блачки, јереј Новица Стефановић парох јашуњски, јереј Горан Радовић парох балајиначки, јереј Лазар Радуловић парох брестовачки и парохијски свештеник јереј Иван Јанковић.
На светој Литургији мноштво верних је приступило светој чаши, а након свете Литургије пререзан је славски колач и по досадашњем обичају освештана водица, коју су верници понели својим домовима. Овогодишњи домаћин славе била је благочестива породица Вељковић из Липовице. Литургијско заједничарење настављено је трпезом љубави, која је припремљена љубављу овогодишњих домаћина.

Јереј Иван Јанковић,
парох култешки