Бадње вече у селу Кална

Свечано налагање бадњака у селу Кална је почело у 15:00 код цркве светог Пантелејмона, где су после освећења воде били подељени поклони за најмлађе, за које је био спонзор општина Књажевац и М.З. Кална. Убрзо после тога је следила литија од цркве до места налагања бадњака у центру села на коме је присуствовало велики број верника.

KalnaBadnjeVeceБадње вече у селу Темска

У Темској је одржана велика вечерња служба у 17:00 на којој су присуствовали верници који су потом ишли у литију од цркве свете Параскеве до центра села на место налагања бадњака где је бадњак свечано положен. Тамо је после ломљења славског колача била приређена мала гозба уз велики број верника.

TemskaBanjeVeceБадње вече су селу Сопот

У 19:30 је у центру села Сопот било налагење бадњака уз ломљење славског колача на коме је присуствовало већи број верника, те је после тога била приређена гозба и топли напитци.

SopotBadnjeVeceРођење Господа нашега Исуса Христа (Божић)

У част великог хришћанског празника рођења Господњег била је свечана литургија у храму свете Параскеве у Темској. На светој Литургији је присуствовало око тридесет верника из Темске и околине, а причестило се око двадесетак истих. На Литургији је за певницом уз попадију (вероучитељицу) су били и намлађи који се уче црквеном поретку и појању.

BozicTemskaБогојављење

У Темској је служена света Литургија на којој је присуствовало пар верника, те је у наставку исте било велико освећење воде. Убрзо после је организована литија са великим бројем верника до Кривог вира где се пливало за Часни крст. Ове године је било три пливача, те је после тога била организована скромна трпеза у гостопримници цркве свете Параскеве где је председник М.З. Темска и парохијски свештеник уделили скромне поклоне учесницима.

TemskaBogojavljenje.