Велики четвртак

У цркви свете Параскеве у Станичењу, у вечерњим часовима служена је јтарња слижба са читањем дванаест страсних јеванжеља. На богослужењу је присустволо велики број верника.

Велики Петак

Вечерња служба са изношењем плаштанице у цркви светог пророка Илије у Сопоту је почела у 15:00 часова, где је присуствовало већи број мештана тог села. У цркви свете мученице Параскеве у Темској је такође служена вечерња служба са изношењем плаштанице и певањем статија у 17:30 часова, а присуствовало је око стотињак верника из Темске, околних села и Пирота.

temackaparohijavaskrsВелика субота

Света Литургија је, по традицији, служена у цркви светог пророка Илије у Сопоту где је присуствовало четири верника од којих су сви заједничарили у светој тајни Евхаристије.

Васкрс

На Воскресење Христово је служена света Литургија у цркви свет муч. Параскеве са почетком у 08:00 часова. На светој Литургији је присуствовало око двадесет верника, међу којима су скоро сви примили свету тајну Причешћа. Деца са веронауке са попадијом су одговарала на светој Литургији, после које су им удељени скромни поклони.

На велики понедељак и велики уторак, света литургија је такође служена у Темској.