Ученици ОШ „Др Зоран Ђинђић“ у нишком насељу Брзи Брод добили су вредну донацију од Православне Епархије нишке, коју им је у петак 16. децембра 2022. године уручио Његово Преосвештенство Епископ нишки господин Арсеније, уз присуство координатора Верског добротворног старатељства „Добри Самарјанин“, оца Синише Никитовића.

Поклон у виду микрофона, како је Владика рекао, представља знак захвалности школи због тога што се увек прва одазива хуманитарним акцијама Верског добротворног старатељства  „Добри Самарјанин“ Православне Епархије нишке.

Овом приликом, Епископ је  разговарао  са најмлађима о важности хуманости, а ученици репортерске секције су са Владиком урадили видео интервју.

Директорка школе Драгана Стевановић захвалила је Његовом Преосвештенству на донацији, коју ће користити сви ученици овог училишта, и поручила да ће школа и убудуће наставити да учествује у хуманитарним акцијама  ВДС-а  Епархије нишке.

Да подсетимо, акција „Један слаткиш - један осмех“ ВДС-а „Добри Самарјанин“ траје до 25. децембра, а сви који могу и желе да помогну, слаткише могу донирати у црквама Епархије нишке.

 

Извор: Радио Глас Православне Епархије нишке