У четвртак, 10. новембра 2022. године, у нишкој Саборној цркви Силаска Светога Духа на Апостоле служена је Света Архијерејска Литургија, којом је прослављен дан празника Светог Арсенија Сремца, другог Архиепископа српског, и имендан Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија.

Евхаристијским сабрањем началствовао је Преосвећени Владика Арсеније, уз саслужење Преосвећеног Епископа белоградчишког Поликарпа, Високопреосвећеног Митрополита брегалничког Илариона, Преосвећеног Епископа стобијског Јакова, Преосвећеног Епископа тимочког Илариона, Преосвећеног Епископа осечко-пољског и барањског Херувима и Преосвећеног Епископа шабачког Јеротеја. Уз Преосвећену господу Архијереје саслуживало је и велико мноштво свештеномонаха, свештеника и ђакона, увеличавши својом бројношћу торжество овог свештеног сабрања, пројавивши притом и братску љубав и пуноћу канонског и литургијског јединства трију Помесних Цркава. Великолепним појањем су свој допринос дали и чланови црквеног хора „Бранко“.

По заамвоној молитви освећено је кољиво, а Преосвећени Владика Арсеније је на крају заблагодарио Преосвећеној господи Архијерејима, свим свештеномонасима, презвитерима и свима осталима који су својим присуством допринели достојанству и свечаности ове евхаристијске прославе, нарочито изразивши благодарност Господу на превазилажењу раскола између две сада сестринске Цркве, чиме је укинута раздвојеност између браће из Србије и Македоније, и чиме је омогућено поновно сједињење у Светој Чаши.

Празнична радост настављена је потом на пригодној трпези љубави.