У петак четврте недеље Часног поста, 24. марта 2023. године, у Нишу је одржан братски састанак и исповест свештенства Архијерејских намесништава првог и другог нишког. Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

Преосвећеном Епископу саслуживали су архимандрит Рафаило (Голушин), игуман манастира Пресвете Богородице у Височкој Ржани, архимандрит Серафим (Мишић), игуман суковске обитељи, протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Златко Василић, Архијерејски намесник други нишки, протођакон Ђорђе Филиповић и протођакон Стеван Кричка.

По завршетку богослужења, уследила је исповест свештенства овог намесништва, коју су извршили архимандрити Рафаило (Голушин) и Серафим (Мишић). Након завршене исповести, уследио је састанак, на коме су представљене све појединости везане за рад свештенства ових крајева, а такође је изложен и рад јереја Душана Јанковића, пароха заплањског, који је за ову прилику писао о времену празновања Пасхе.

После окончања састанка, уследила је трпеза љубави, којом је братски састанак свештенства Архијерејских намесништава првог и другог нишког завршен.