У четвртак, 11. маја 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки и војни г. Арсеније началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

Преосвећеном Епископу саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и нови Епископ војни. Преосвећеној господи Архијерејима саслуживало је војно свештенство.

На самом крају Свете Евхаристије одслужен је чин благодарења Господу, по чему је Преосвећени Владика Арсеније, у знак захвалности за успешну и плодотворну четворогодишњу сарадњу, орденом Светог Романа Ђуниског првог степена, највишим одликовањем Епархије нишке, одликовао Министарство одбране Републике Србије, на челу са министром Милошем Вучевићем, као и генерала Милана Мојсиловића, начелника Генералштаба Војске Србије.

По окончању Свете Литургије, у кабинету Епископа Арсенија извршена је и примопредаја дужности војног Епископа, чиме је званично у ову службу уведен Владика Доситеј. Преосвећена господа Епископи, министар Вучевић и генерал Мојсиловић разменили су потом честитке и дарове, након чега је уприличена свечана трпеза љубави.

 

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ