На Крстовдан, у суботу 27. септембра 2014.године, у Храму Св. Пророка Илије у Чокоту служена је Света Литургија и Призив Светог Духа на почетку школске 2014./ 2015.године за све ученике и наставнике чокотске парохије. У Литургији је узело учешће око 100 ђака из Чокота, Н. Села и из других околних села са својм родитељима и наставницима.
PrizivCokotВелики број ученика је довела вероучитељица основне школе у Чокоту и Н.Селу госпођа Ана Јовановић, а неки су ученици дошли са родитељима. На лицима ђака и њихових родитељa могла се видети прaзнична радост а Храмом се орила песма: “ Крст је Сила и Знамење, Крст је спасење! ” Ово је за ђаке била дивна новина коју су са одушевљењем прихватили. Причестили су се скоро сви присутни ученици. Парох чокотски јереј Жарко Милетић је у беседи поучио све присутне истакавши значај данашњег Господњег празника и позвао све родитеље и старатеље да се опредељују да њихова деца уче Веронауку и да их што чешће доводе на Свету Литургију. Јереј Жарко је назначио велики допринос веронауке у васпитању и обеазовању деце. На крају је подсетио присутне на речи Господа Исуса Христа:
“ Пустите децу нека долазе к мени и не браните им, јер је таквих Царство Божије ”
Сва деца су након кропљења светом водом на дар добила крстић и слаткише.Након изласка из Храма ђаке је чекало богато послужење под тремом парохијског дома за шта се потрудила Црквена општина чокотска као и вероучитељица Ана Јовановић.
Дан је био сунчан те су се ђаци могли играти у лепо уређеној црквеној порти пуној љуљашки, клацкалица и других направа за децу што им је још више улепшало Крстовдан који ће сигурно дуго памтити, али и свој доживљај пренети својим другарима. Обећали су да ће замолити родитеље да их што чешће доводе у цркву на Свету Литургију и пуни прелепих утисака отишли својим домовима.

у Нишу, дана 29.9.2014.г. парох чокотски
јереј Жарко Милетић