На дан Воздвижења Часног Крста Господњег, Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски, администратор Епархије нишке, г. Теодосије,и председник општине Прокупље г. Александар Симоновић, потписали су уговор о поклону земљишта за изградњу новог храма који ће бити посвећен Светом великомученику и победоносцу Георгију,чији се делови моштију чувају у цркви Светог Прокопија у Прокупљу.

По потписаном уговору Епархији нишкој односно Црквеној Општини Прокупље уступа се 40. ари плаца који се издваја из комплакса дома за смештај старих и болесних лица у Прокупљу.

prokupljeПо потписаном уговору Преосвећени владика Теодосије и председник Симоновић, у пратњи свештенства прокупачке цркве и сарадника, обишли су дом за старе и локацију која је предвиђена за изградњу новог храма, где их је дочекао директор дома г. Владан Зечевић са сарадницима.

Намера за изградњу храма посвећеног Светом Георгију настала још 1934.године, наиме пројекат за цркву израдио је Дероко, а требало је да буде саграђена у дворишту садашње зграде Скупштине Општине Прокупље.
Основан је био чак и фонд у Патријаршиском Управном Одбору, али због будућих ратних збивања план је пропао.