У суботу увече, 11.октобра 2014.године, уочи Михољдана, служена је Света Тајна Јелеосвећења у цркви Светог Пророка Илије у Чокоту.
На позив пароха чокотског јереја Жарка Милетића да дођу у храм и узму учешће у овој Светој Тајни одазвало се преко стотину верника из Чокота, Новог села и Ниша.
Ову Свету Тајну служила су петорица свештеника - протосинђел Хаџи Сава Ђорђевић, протојереј Александар Ђорђев, јереј Миле Вељовић, јереј Александар Стаменковић и јереј Жарко Милетић.
CokotПре самог почетка Свете Тајне парох чокотски је кратком беседом присутном народу указао на потребу и значај служења Јелеосвећења за наше духовно, душевно и телесно оздрављење.
Ово прелепо михољско вече у чокотском храму памтићемо и по присуству већег броја деце која су заједно са појцима одговарала у току служења Свете Тајне што је давало посебан молитвени доживљај.
На крају, богонадахнутом беседом је верни народ поучио протојереј Александар Ђорђев, након које је подељено освештано уље и брашно и дато упутство за коришћење истог.
Међу присутним верницима било је доста и оних којима је ово био први пут да буду на Светој Тајни Јелеосвећења. Жеља и потреба свих присутних је да се у скорије време у нашем храму поново служи ова Света Тајна.