ХРАМОВНА СЛАВА 37. МЕХАНИЗОВАНОГ БАТАЉОНА У КУРШУМЛИЈИ

DSC 0324

Дана 22.07.2019 године у богослужбеном простору Светог великомученика Прокопија у касарни ,,Топлички устанак” у Куршумлији у 37. механизованом батаљону, који прославља Светог Прокопија као заштитника јединице, служена је Света архијерејска Литургија, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ нишки и војни Г. Г. Арсеније.

На Светој Литургији Епископу су саслуживали свештеници из косаничког намесништва и војно свештенство.

Домаћин славе је био командант ове јединице потпуковник Грујица Вуковић, а колачар мајор Игор Шмигић.

Његово Преосвештенство г. Арсеније се обратио Богомудрим речима и поздравио је све припаднике 37. механизованог батаљона и 38. механизованог батаљона и све госте, који су у великом броју испунили параклис, призвавши на све благослов Божији и молитве Светог Прокопија чији светли пример је најбољи показатељ како треба хришћански живети и војнички храбро војевати за бесмртне вредности Царства Небеског.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »


Након богослужења извршен је чин резања славског колача и освећења славског кољива а у војничком ресторану приређена је славска трпеза за све учеснике данашњег духовног славља.

Јереј Иван Ганић, војни свештеник

ozio_gallery_nano

Spacer

 123