Нишка црквено – певачка дружина ''Бранко'' предвођена својим архијерејем, епископом нишким г. Јованом, протеклог викенда учествовала је у прослави празника Светог Симеона у Подгорици.
BrankoCrnaGoraСветосимеоновска академија одржана је у крипти подгоричког Саборног храма Васкрсења Христовог у којој је одржан концерт НЦПД ''Бранко'' под диригентском палицом Саре Цинцаревић. На академији је учествовао и београдски хор ''Свети Роман''.
Поздравно слово изговорио је Митрополит Амфилохије, коме је председник НЦПД ''Бранко'' Војкан Митровић уручио диплому почасног члана Хора ''Бранко''.
Хор ''Бранко'' је дао допринос у прослави празника Светог Симеона учешћем на литургији у подгоричком Храму Христа Спаса и литијом кроз Подогорицу до остатака Немањиног старог града на Рибници.
У наставку овог поклоничког путовања чланови Хора ''Бранко'' посетили су манастире Дајбабе и Ждребаоник и поклонили се чудотворним моштима Светог Симеона Дајбабског и Светог Арсенија Сремца. У суботу увече 21. фебруара 2015. године хор је певао на акатисту Светом Василију Острошком који је у горњем манастиру Острог поред кивота великог светитеља служио Његово Преосвештенство епископ нишки Јован у посебној молитвеној атмосфери. У недељу ујутру хор је певао на литургији коју је у доњем манастириру служио наш владика нишки Јован заједно са владиком Марком и свештеницима из Црне Горе, Македоније и Србије.
На путу ка Црној Гори НЦПД ''Бранко'' посетила је манастир Милешеву крај Пријепоља.