Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко – призренског Г. Теодосија заменика Епископа нишког у обављању дужности епархијског архијереја у Светосавском дому Саборног храма у Нишу одржан је осми по реду «Сусрети пријатељства – Радост Европе» поводом међународног дана детета 6.октобра 2015.год.
          Покровитељи манифестације су Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама, Епархија нишка и Градска општина Палилула Организатор концерта је Црквени играчки ансамбл «Бранко».
        Нишкој публици у светосавском дому своја уметничка достигнућа приказали су деца Босне и Херцеговине из Републике српске, Бугарске, Македоније и Србије.Децу Србије представљали су малишани Црквеног играчког ансамбла «Бранко».
          Црквени играчки ансамбл «Бранко» је у недељу 04. октобра 2015. године био представник деце Србије на истоименој манифестацији у Београду.
          Традиционална манифестација «Радост Европе» одржава се већ 46 година у Београду а ансамбл «Бранко» 11 година учествује као један од представника Србије.
          Концерту су присуствовали Епископ рашко призренски Теодосије, Генерални конзул Републике бугарске господин Атанас Крстин, представници Града и градских општина,културних институција