Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, хор НЦПД „Бранко“ одржао је у уторак 11. јула целовечерњи концерт на Међународном фестивалу музике на отвореној сцени „Канли Куле“ у Херцег Новом у Црној Гори.

Концерт је одржан у оквиру 40. Међународног фестивала „Дани музике - Љепота класике“, у организацији установе културе ЈУК „Херцег Фест“, која промовише највише уметничке, културне и друштвене вредности у том делу Црне Горе.

Генерални покровитељ фестивала је Општина Херцег Нови, партнери у реализацији програма су ЈУК „Херцег фест“, Туристичка организација Херцег Нови и бројни пријатељи фестивала.

Концерту су присуствовале разне јавне личности, љубитељи музике и присутни туристи.

Нишки хор извео је вокална дела композитора Сергеја Рахмањинова и Стевана Стојановића Мокрањца, под руководством дирегента, госпође Саре Цинцаревић.

Присутна публика топло је поздравила одличну интерпретацију хора „Бранко“.

Нишка црквено певачка дружина „Бранко“ борави на летњој мини-турнеји, а пре концерта у Херцег Новом, хор је наступио у Овчар бањи у Овчарско-кабларској клисури, у народу познатој као Српска Света гора са десет манастира, а у оквиру културног програма „Чачанска родна – Чачак престоница културе Србије 2023“.

Поред наступа, чланови хора су, заједно са диригентом Саром Цинцаревић и страешином нишког Саборног храма, протојерејем-ставрофором Браниславом Цинацаревићем, као вођом пута, имали прилику да посете српске православне светиње у местима у којима су боравили.