2 85Лик и дело у Христу Господу Богу нашем блаженопочившег Владике др. Јована Илића окупило је 17. јула 2016. године у његовом родном селу Дојкинци мноштво људи који у његовом животу и себежртвеном труду препознају пример и орјентир за своје кретање и узрастање у нашим овоземаљским животима. Повод окупљања је била промоција књиге у којој су прибележени делићи његовог многотрудног живота у Христу, коју су припремили чланови нашег удружења а срдачним прилозима дојкинчана и отштампанаова нама душекорисна књига.
....... Ово дивно заједничарење врхунило је наравно у Светој божанственој литургијиу храму Светог Николаја у коме је и сам владика крштен и узрастао и касније и сам као свештеник и архијереј богослужио. Овог дана служио је старешина нашег удружења свештеник Марко Дабић, а сам храм није могао физички да прими све људе овде божијом благодаћу окупљене.
.......Света литургија - благодарење настављено је у радосној љубави послужењем у дворишту цркве и свечано уприличеном промоцијом књиге у центру села, где су се официр у пензији Златомир Манић, свештеник Марко Дабић, владикин унук Јован Илић и професор Томислав Павловић, потрудили да нам представе и приближе књигу о нашем владики. Велико интересовање куповином књиге потврдило је оправданост овог богоугодног дела. Дружење је настављено по нашем српском и пиротском обичају уз јагњеће печење, сукану баницу и овчи сир наравно све пореклом са дојкиначких пашњака и њива........Бог да нас све благослови молитвама нашег Владике. {oziogallery 1444}