У четвртак, 9. фебруара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је Медвеђу.

Повод посете било је потписивање уговора између Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства "Добри Самарјанин" са једне стране, и Општине Медвеђа са друге стране, чиме је и званично започет пројекат изградње насеља за социјално угрожене житеље Медвеђе. Општина Медвеђа је уступила земљиште на коме ће се, уз Божију помоћ и уз помоћ добрих људи, изградити ово насеље, док ће Епархија нишка финансирати реализацију пројекта.

Након потписивања уговора, Преосвећени Епископ и председник Општине Медвеђа Драган Кулић обишли су простор на коме ће нићи ово насеље, после чега су се обратили представницима медија.

Председник Кулић је изразио своју велику захвалност Српској Православној Цркви и Епархији нишкој, која непрекидно помаже потребитим становницима Медвеђе, као и жељу да се плодна сарадња између Општине и Епархије настави и у будућности.

Преосвећени Владика је потом истакао да је овим уговором предвиђена изградња пет кућа за угрожене, превасходно вишедетне породице, као и то да је хуманитарна организација "Наши Срби" (Our Serbs) из Чикага преузела на себе финансирање градње прве стамбене јединице, позвавши притом све оне који су у могућности да дају свој допринос овој великој хуманитарној акцији.

Предвиђено је да се са радовима започне од марта, а замисао је и жеља да, ако Бог да, неколико домова буде завршено до краја ове године.