DSC 0359vojska

Крсну славу, Обновљење храма Светог великомученика Георгија – Ђурђиц, припадници Команде Копнене војске обележили су молитвено и литургијски, приносећи славске дарове у част и спомен Светог великомученика Георгија, заштитника свих припадника Копнене војске.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Арсеније уз саслужење нишког и војног свештенства. Епископ је у беседи о страдању Светог великомученика Георгија и мучењу свих оних који иду за Христом, нагласио да је српска христољубива војска увек била часна и да ће таква и остати.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније




Сви присутни генерали, официри, подофицири и војници су приступили Светој чаши Тела и Крви Христове, на здравље и спасење српског народа и српске војске.

Домаћин славе је био командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, а овогодишњи славски кум је био бригадни генерал Владета Балтић.

У име свих припадника Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић се захвалио Његовом Преосвештенству Епископу нишком господину Арсенију на искреној и плодоносној сарадњи Епархије нишке и Команде Копнене војске.

{oziogallery 1824}