79420За улазак у један велики град као што је Ниш, потребан Вам је кључ и један водич (City водич).
Да би ушли у тајну Ниша обратите пажњу на симболику три слова, у којем се крије огромно богатство. За одгонетање загонетке потребан Вам је Константинов кључ. Реч је о цару чији корени су овде, који је добио са Неба, а то је знак Крста. Зато је у свету овај град, поред античких корена, означен коначним Символом хришћанске културе и историје.
Водич које је пред Вама служи томе да Вас упозна са унутрашњим богатством Ниша. Он није замена за умеће боравка у њему. Он није, такође, само пуко указивање на спољашњост града. Водич нас уводи у унутрашњост. Када човек уђе у овај град, тек тада схвати колико је богатство и пријатност унутарњег живота ове метрополе.
cityvodicНаша жеља је да упознате и тело и душу овог града и народа. Иза цивилизације крије се дубина културе. Информације и рекламе нас воде ка тајновитости Ниша. Очигледно је преплитање традиционалног и модерног у култури овог поднебља Јужне Србије.
Надамо се да ћемо у светлости наступајућег јубилеја (2013) открити код културе овог региона. У сваком случају морални код га чува од еколошке и економске кризе.
Наша молитва је на епископској катедри, као најстаријој установи; да Господ сачува Ниш од међусобица, напада, поплава, пожара и најезде непријатеља (унутарњих и спољашњих).
Господе сачувај овај народ и град, дарујући му благослов Божији.
У новој Години Господњој 2012.

+еп. Јован

CITY IF NIŠ