14112017VojnaBolnica

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније данас је на празник Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана освештао комплекс Војне болнице у Нишу, први пут након Другог светског рата. Епископ је такође и обишао капелу посвећену Светим Врачима. Свечаности су присуствовали и представници Команде копнене војске Србије, Треће и Четврте бригаде копнене војске Србије, Регионалног центра, Војног правобранилаштва и Трећег центра ВБА.
Епископ Арсеније је осветио кољиво и пресекао колач, а саслуживали су му протојереј ставрофор Златан Папић, протојереј Зоран Филиповић, протојереј Александар Ђорђев, протојереј Миодраг Павловић - архијерејски намесник нишки први, протонамесник Димитрије Петровић, војни свештеници Ђорђе Димић и Иван Ганић, као и протођакон Стеван Кричка.
Након што је пресекао колач, Епископ је честитао славу домаћинима, управнику Војне болнице, пуковнику др Јовици Станојковићу, лекарима и гостима.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. АрсенијеУправник Војне болнице у Нишу, пуковник др Јовица Станојковић, се након Епископове беседе обратио Његовом Преосвештенству, лекарима и гостима и рекао да је велика част и задовољство бити домаћин славе која је посвећена Светим исцелитељима Козми и Дамјану и да здравствени радници имају част и привилегију да наставе њихова добра дела.

Пуковник др Јовица Станојковић 
{oziogallery 1565}